Udskriv side Udskriv side Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

Kirkekontorerne får mindre arbejde fra oktober

25. marts 2010

Når et menneske dør i dag, skal de nærmeste pårørende omkring kirkekontoret for at anmelde dødsfaldet. Folketinget har netop besluttet, at det ikke længere skal være sådan.

Det bliver nemmere i fremtiden for de mennesker, der ikke bryder sig om at skulle henvende sig til en præst for at anmelde et dødsfald.

Mange medlemmer af andre trossamfund har oplevet det krænkende, at den kristne kirke har haft monopol på at registrere dødsfald og fødsler, men det er snart slut.

Den 1. oktober 2010 træder en ændring af Lov om anmeldelse af fødsler og dødsfald i kraft.

Lovændringen betyder, at det ikke længere er nødvendigt at gå på det lokale kirkekontor efter et dødsfald. Fra den dag sker dødsanmeldelsen nemlig automatisk via edb, når lægen har lavet en dødsattest.

Det vil heller ikke længere være nødvendigt at henvende sig til en præst, når fødslen af et barn skal registreres. Det skal jordemødrene til at tage sig af i fremtiden.

Lovændringen er enstemmigt vedtaget af Folketinget den 16. marts 2010.

Filed under: Lovgivning

1 kommentar Skriv en kommentar

  • 1. Solvejg Ritzau  |  17. januar 2011 kl. 22:39

    Det lyder som noget af en mis-information. JA – dødsfaldet bliver registreret elekstronisk via lægens dødsattest. MEN der skal jo også ske en registrering af hvad der skal ske med afdøde. Skal han begraves/kremeres og hvor – alt dette SKAL registreres via en dødsanmeldelse og det skal stadig mig bekendt foregå hos begravelsesmyndigheden i det sogn hvor afdøde havde sin bopæl.

Skriv en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Kategorier

Meta