Udskriv side Udskriv side Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

”Jeg bryder mig ikke om tanken om at blive brændt.”

13. marts 2010

Flere og flere danskere forbereder deres afsked med livet i god tid og sørger for at fortælle andre om de tanker, de gør sig.
Det fortæller sekretariatschef Kirsten Søndergaard fra Landsforeningen Liv og Død.

Af Marianne Bjerring Laursen

Også flere og flere unge vil gerne selv have indflydelse på, hvad der skal ske med dem, når de engang er døde. Se 19-årige Ida fortælle om sine tanker om døden.


Forberedelse hjælper dig og dine nærmeste
Døden er en del af livet – faktisk det eneste, der er helt uundgåeligt her i livet. Alligevel møder de fleste den uforberedt. Men hvis du noterer dine ønsker og tanker om, hvordan din begravelse eller bisættelse skal foregå, kan det være en stor hjælp både for dine efterladte og for dig selv.

Du får taget stilling, og det betyder for dine nærmeste, at de ikke bliver tvunget til at træffe svære beslutninger på dine vegne, men at de i stedet kan bruge tiden på at mindes dig.

Planer for meget eller lidt
Når du gør dig overvejelser over, hvad der skal ske, når du er død, kan du vælge at skrive et brev til dine venner eller slægtninge. I brevet kan du efter temperament komme ind på få eller mange ting, som du gerne vil have indflydelse på i forbindelse med dit farvel til livet.

Du kan også vælge at udfylde ’Min sidste vilje’ – et dokument fra Landsforeningen Liv og Død. Dokumentet kan du få tilsendt på tryk fra foreningen, men du kan også udfylde det online på internettet.

Det giver mulighed for at skrive dine ønsker i forhold til rigtig mange ting. Du kan for eksempel sørge for, at dine efterladte får at vide, om

  • du er medlem af folkekirken eller ej
  • du vil brændes eller begraves
  • du har lavet et testamente
  • du vil obduceres
  • du vil have din kiste eller urne begravet på den lokale krikegård
  • du ønsker en afskedsceremoni – i kirken eller et andet sted

Filed under: Forberedelse

Tags: , , ,

Skriv en kommentar

(required)

(required), (Hidden)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

TrackBack URL  |  RSS feed for comments on this post.


Kategorier

Meta